2008. december 7., vasárnap

Vissza az időben


Zseniális ötlet, nagyon, de nagyon tetszik:) Tavasszal menetrendszerű postakocsi járatot indítanak a Bükkben. Igazuk van, nagyon romantikus a lovak húzta postakocsi, igazán környezetbarát, senkinek egy szava sem lehet rá. Remélem, csilingel majd egy picit. Vagy az a villamos?:) És amikor megáll, a kocsis harsány hangon kiabálja: " megjött a póóóóóóóóstaaa!" Csodás ötlet, na. Indulhat a vadnyugati túra:)

Kilenc hegyi falut fog érinteni, megy szépen hegyen-völgyön át. Aki nem ismeri a Bükköt, menjen el gyorsan kirándulni arrafelé, a világ egyik legszebb helye, állítom. És a falunevek is elbűvölőek. Nekem Cserépváralja a kedvencem, voltam ott ősszel. Patak szeli át a falut, két oldalán magas hegyek, a patakon kicsi híd ível át. Szépen rendben tartott házak, gazdag növényzet, jó levegő.

Szóval az úgy lesz a postakocsival, hogy lesznek kijelölt megállók, melegedők, jól járnak majd a falusi kocsmárosok, betérnek a várakozók biztos egy-egy hörpintésre. Célszerű lesz a kocsmákat a megállok mellé telepíteni, vagy fordítva:) Én azt tenném. Szeretem a forralt bort így télen, jólesik szánkózás, sielés vagy túra után.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére! Tégy lelemény...